Mäsový priemysel
Dezinfekcia » Mäsový priemysel
Zlá dezinfekcia povrchov, prichádzajúcich do styku s potravinami, je začiatočným javom prepuknutia mnohých alimentárnych ochorení. V dôsledku zlého hygienického zabezpečenia prevádzky môžu do kontaktu s potravinami prísť najrôznejšie patogénne baktérie (Listeria monocytogenes, Stahpylococcus aureus, Salmonella, ...).
Nedostatočne čistené a dezinfikované povrchy, spolu s prítomnosťou vlhka, vytvárajú veľmi vhodné podmienky pre rast nebezpečných bakteriálnych biofilmov. Baktérie tvoriace biofilm sú odolnejšie voči bežným dezinfekčným prostriedkom na báze chlóru, to je často dôvod ich výskytu v zariadení, kde sa tieto prípravky používajú.
Možnosti aplikácie:
Farmy:
- Dezinfekcia vody
- Dezinfekcia zariadení
- Dezinfekcia klietok na kuracích farmách
- Dezinfekcia veterinárneho náradia
Doprava:
- Dezinfekcia nákladných vozidiel prepravovaných zvieratá
- Dezinfekcia vozidiel prepravovaných mäsové výrobky, chladiacich boxov
Spracovanie a výroba:
- Dezinfekcia vody
- Dezinfekcia chladiacich boxov a dopravných ciest
- Dezinfekcia parných vaní
- Dezinfekcia produkčných liniek
- Dezinfekcia zariadení a povrchov
Obchody:
- Dezinfekcia chladiacich a mraziacich zariadení
- Dezinfekcia predajných a výkladných pultov
- Dezinfekcia nástrojov
chlordioxid_Mas_P.pdf, podrobná štúdia